top of page

Het / The Plan

Van het hoge noorden naar het diepe zuiden  

From North to South

Prudhoe Bay was named in 1826 by British explorer Sir John Franklin after his classmate Captain Algernon Percy, Baron Prudhoe. Franklin travelled westerly along the coast from the mouth of the Mackenzie River in Canada almost to Point Barrow.[2]

Prudhoe Bay is zowat de meest noordelijke bewoonde plaats in Alaska. Moesten er geen gigantische olie- en gasvelden zijn ontdekt dan zou het waarschijnlijk niet eens bestaan. Het is over land enkel bereikbaar via de Dalton Highway, een weg aangelegd voor de vrachtwagens die de het olieboren moeten bevoorraden. Ongeveer 20% van de weg is verhard… de rest is steenslag, ijs en sneeuw.

Prudhoe bay werd genoemd naar de Britse baron die vriend was van de ontdekkingsreiziger die in 1826 de regio verkende.

Meer info: Wikipedia


Ushuaia is the capital of Tierra del Fuego, and the southernmost city of the country. Ushuaia is located in a wide bay on the southern coast of Isla Grande de Tierra del Fuego. It was founded on October 12, 1884, by Augusto Lasserre and is located on the shores of the Beagle Channel surrounded by the mountain range of the Martial Glacier, in the Bay of Ushuaia. 

Ushuaia is de meest zuidelijke stad van Argentina en is gelegen aan een wijde baai. De stad of beter het stadje werd gesticht door Agusto Lasserre in 1884. Het is zowat de laatste bewoonde plaats op weg naar de Zuidpool. Verder naar het zuiden is er enkel Antarctica.

Meer info: Wikipedia

Let’s Connect
P1050558.JPG
bottom of page